lördag 7 mars 2009

Azerbajdzjan - second opinion

När man youtubar sig runt i jakt på nya schlaugerklipp att recensera så hör man ofta efter ca 6-8 sekunder om det här kommer att vara värt att lyssna igenom eller inte. Azerbajdzjans bidrag var ett sånt. Man hör direkt att det här är riktigt bra.

Svensk-azeren (heter det så?) Arash ville skriva en låt till Azerbajdzans uttagning, hittade 19-åriga sångerskan AySel på nätet och bestämde sig för att han ville sjunga duett med henne. Oavsett vad Tomas svamlar om så är det också låten kommer att bli framförd i Moskva.

Det är en modern schlaugerdanslåt med tillräckligt mycket nationell identitet för att kunna locka röster både från öst och väst. Möjligen lite svag i personlighet, men en klockren hit och två röster som verkligen passar ihop.

Tycker man när man hör studioversionen. Jag får en varning när jag hör Aysel försöka sjunga låten acapella i en hälsning till Moldaviens nationella uttagning.

Och liveklippet bekräftar mina farhågor att numret har ganska mycket att önska: Godkända sånginsatser. Kemi mellan duettparet. Koreografi. Synd på en så rar ärta. Det här kommer att bomma finalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar