torsdag 23 april 2009

Malta - Chiara - What if we

Malta ställde upp i Eurovision första gången 1971. Efter tre bidrag under 70-talet tog dock ön time-out och återkom först 1991. Sedan dess har de dock varit med varje år.

Chiara är lite av Maltas Carola. Hon har tävlat för Malta två gånger tidigare, 1998 kom hon trea och 2005 kom hon tvåa. En andraplats var tangerat rekord för Malta (som också knep andraplatsen 2002) och av Maltas fyra bästa resultat (2 andraplatser och två tredjeplatser) så stor Chiara för hälften.

Inte undra på att Malta skickar henne en gång till. "What if we" är en powerballad, som faktiskt är ganska stark. Den känns ödesmättad, men lite för mycket så. De hade kunnat tonat ner den lite. Nu passar den säkert bra som bakgrundsmusik i ett sammandrag efter fotbolls-VM eller så, men i sig själb blir det inte så kul tycker jag.

För övrigt är det lite kul, apropå fotbolls-VM ovan, är att sportfilmer och schlagerballader ofta är uppbyggda på samma sätt. De ska starta svagt, långsamt byggas upp för att efter mitten få en motgång (dvs ett breakdown eller dylikt) för att sedan bli starkare av detta (tonartshöjning!) och gå segrande ur filmen/avslutade med ett crescendo!

Sport och idrott är ibland allra såtaste vänner.

I övrigt är jag inte imponerad av Chiaras sångsinsats i live-klippet nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar