torsdag 19 mars 2009

Nederländerna - The Toppers - Shine

The Toppers är en känd musikgrupp i Nederländerna. De släppte sin första platta 2005: "Toppers in concert". Redan året därpå kom uppföljaren: "Toppers in concert 2006" och på det förstås "Toppers in concert 2007" och "Toppers in concert 2008". Singlarna inkluderar hits som "Live at the ArenA", "Over the top" och "Toppers Party!".

Ja, ni gissade rätt. Det är en klassisk Silja Line-grupp vi har att göra med, i Nederländsk tappning. Toppers spelar främst covers och klassiker, de är speciellt kända för Eurovision-medleys. Vilket tydligen är populärt eftersom gruppen säljer ut Amsterdam ArenA år efter år.

Så får vi också en show värdig närmaste finlandsbåt. Uppträdandet i den nationella finalen bygger på glammiga kläder och att de tre artisterna har varsin lampa i handflatan. Kanske för att lysa folk i ansikter så att man inte ser att de tre är tre B-artister i slutet av sina karriärer. En av de tre, Jeroen van der Boom, är 37; den andre, Cornelis Willem "Gordon" Heuckenroth, är 42; och den tredje, René Froger, är 49.

I övrigt är det en vämjeligt glättig låt, utan något att hänga upp den på eller minnas den för. Det enda som bär upp showen är dansarna/kören, vars BMI matchar artisternas ålder. Glädjande att inte alla är trådsmala.

Jag ser fram emot att de blir utslagna i semin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar