måndag 9 mars 2009

Estland - second opinion

Nu blir jag uppspelt! Det här är ju riktigt bra. Tvärtom mot vad Tomas säger så är jag övertygad om att det här går till final och gör bra ifrån sig. Ingen kommer att kunna motstå frontfigurens Sandra Nurmsalus smått fantastiska stämma, den medryckande fornestniska melodislingan och den tryckande kompet. Jag är kär! Och den estniska befolkningen också, då 82% av rösterna i den nationella finalen gick till det här kärleksbarnet mellan Sarek och Enya (framför pojkbandet Traffic).

En annan, mer seriös liknelse måste gå till det danska bandet Under Byen i högform.

Textmässigt handlar "Rändajad", eller "Resenärerna" om ändlösa resor genom öknar och vilka risker och faror som väntar en där. Lite som att följa dig genom eld och vatten.

Så, till skillnaden mellan den tidigare estniska finalen Eurolaul och det nya formatet Eesti Laul. Eesti Laul har mer formatet av en nationell musiktävling som ska kunna stå på egna ben oavsett om man väljer att delta i ESC innebarande år. Istället för en kväll så presenteras låtarna löpande under en längre period. Och så är tävlingen öppen för alla att skriva låtar till (så man kan göra en medial grej av hur många bidrag man fått in). Hmm... Varför känns det här bekant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar