fredag 17 april 2009

Turkiet - Hadise - Düm Tek Tek

Belgiskfödde Hadise tar med sig höftvickningarna tillbaka till Eurovision som vi inte sett dem sedan Sertab 2003. Trots bra försök av Kenan Dogulu 2006 och ett helt fantastiskt rockframträdande av Mor ve Ötesi förra året känns det bra att Turkiet är tillbaka i gammal god stil.

Eller ja, ny god stil med touch av lite dålig smak. Höftvickningarna överstiger vida det Sertab presterade. Dregelvarningarna når seismologiska höjder i detta översexualiserade bidrag som rentav grekernas Eurovisionansvarig månne rodnar något över.

Hadise är snygg och producenten tänker satsa på det konceptet. Förvänta er mycket lite kläder. Förvänta er många inzoomningar på Hadises höftparti, dvs höft och nedåt. Förvänta er att Hadise något krystat vänder sig om för att TV-kameran ska få en bra rumpbild till textraden "feels like there's no way back".

Med detta sagt verkar Hadise cool, om hon på scen i Moskva vågar spela ut typ som i live-versionen nedan. Låten är fartig och dansvänlig, även om själva "Düm tek tek"-et känns lite aggresivt, på något sätt. Jag tycker inte det är en vinnarlåt, men det kommer självklart till final och jag skulle bli förvånad om den inte når topp tio. Helt klart chans på topp fem, rentav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar