måndag 6 april 2009

Andorra - Susanne Georgi - La teva decisió (Get a life)

Den lilla pyreneiska nationen har en särskild plats i mitt ESC-hjärta. Dels att de håller på traditionen att framföra hela eller delar av bidraget på katalanska. Dels för att så yttigt land överhuvudtaget presterar ett bidrag varje år (sedan 2004). Dels att det ett par gånger har varit riktigt bra grejer de skickat.

Jag gillade både "Salvem el món" 2007 och "Sense tu" året innan. "Salvem el món" blev också tolva i sin semi, nära att gå vidare alltså. "Sense tu" blev dock, tråkigt nog, sist i sin semifinal... Övriga bidrag har hamnat någonstans däremellan, någon final har Andorra aldrig fått delta i.

Icke heller så denna gång, tippar jag. Nu satsar Andorra danskt. Det är den yngre av systrarna Georgi, mer kända som "My and My", som nu ställer upp för Andorra. Me and My, i sin tur mest kända för hiten "Dub i dub" (som i smurfhitsversion blev "Blubiblub - undervattenssmurf"), har ett par gånger ställt upp i danska uttagningen till ESC, Melodi Grand Prix, nämligen 1991 och så sent som 2007, men misslyckades båda gångerna. 1991 hade inte heller duon kunnat ställa upp i ESC, eftersom Susanne vid tillfället inte hade åldern inne.

Nu får hon revanch, när hon representerar Andorra, där hon enligt utsago bor och verkar. "La teva decisió (Get a life") är en bit som bygger på det beprövade konceptet "kvinna-med-gitarr". Eller i det här fallet "liten-kvinna-med-stor-gitarr". Gitarren är ju nästan lika stor som hela hon! Bygger de inga gitarrer i barnstorlekar?

Nåja, jag gillar främst delen i låten utan gitarr. Framför allt bryggan med staccato-synth precis innan refrängen gillar jag. Refrängen är väl okej, medan verserna känns otroligt tråkiga.

Eftersom det är Andorra vi talar om lär vi inte heller kunna förvänta oss nåt kul i scenväg, något som landet alltid varit dåligt på (tillsammans med musikvideor, som i vanlig ordning är bedrövlig i år).

Det blir en bottenplacering även denna gång. Trist, men jag kommer hålla en liten tumme ändå. Det vore kul med en framgång för Andorra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar