fredag 27 februari 2009

Finland - Waldo's People - "Lose Control"



Finland lämnar i och med 2009 sin tre år lång resa genom rockgenren (Lordi, Hanna Pakarinen, Teräsbetoni) och skickar istället E-Type's och Bomfunk MC:s kärleksbarn till Moskva. Waldo's People minns vi ju förstås från 90-talet då U drive me crazy blev Finlands första MTV-hit. Bandet återförenades i somras och ställde upp i den finska uttagningen Euroviisut 2009: Suomen Karsinta där de slog ut den döva rapparen Signmark.

Jag är ju ett stort fan av 90-talstechno och är känd för att ha fyllt ett grönt dansgolv med enbart mellanstadielåtar (Corona, Ice MC, ovan nämnda E-Type) och kan absolut tänka mig att dansa till "Lose control" klockan 01.46 på stadshotellet i Örebro. Men, var är Waldo i poänglistan när telefonrösterna är avlagda i schlaugerfinalen i maj?

Well, 90-talstechno låter kanske kul på schlaugerpappret, men hur bra gick det för DJ BoBo för ett par år sedan? Vissa genrer är kul som nostalgitrippar men mobiliserar inga röster i Eurovisionen. Lägg till att låten inte har någon show att tala om, så är det inte ens säkert att våra nordiska grannar går till final i år. Mer bomber och granater, Finland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar